Sunday, March 18, 2012

Rahasia Wanita Yang Patut Diketahui Lelaki

Inilah beberapa rahasia wanita yang harusnya diketahui laki-laki :

1.         Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2.         Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3.         Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang bersama dengan lelaki lain.

4.         Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,  ia akan cair seperti coklat!!

5.         Wanita memang suka pujian tetapi selalu tidak tau bagaimana menerima pujian.

6.         Jika kamu tidak suka dengan gadis yang suka kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia udah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

7.         Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

8.         Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

9.         Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

10.      Bila lelaki yang dicintainya memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi setelah itu dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua teman-temannya akan tahu berita tersebut.

11.      Sekuntum senyuman memberi seribu arti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

12.      Jika kamu menyukai sorang wanita, cobalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

13.      Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

14.      Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.

15.      Ketika seorang gadis jatuh cinta, dia akan selalu tertanya-tanya kenapa aku tak ketemu lelaki ini lebih awal.

16.      Satu ucapan 'Hi' saja sudah cukup menceriakan harinya.

17.      Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasakan dan lalui.

18.      Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk mendekati teman mereka yang paling cantik.

19.      Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang cintai mereka sepenuh hati..

20.      Senjata utama wanita adalah airmata!!

21.      Wanita sangat suka dengan surprise. Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

22.      Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mau hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. Karena percayalah..tiap lelaki pasti membutuhkan wanita.


Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Silahkan berkomentar seputar artikel diatas SolusiHidup